Hvad kræver psykoterapeut uddannelsen af dig?

Psykoterapeut uddannelsen på Academy Copenhagen er et deltidsstudie. Det giver dig plads og tid til familie og fritid ved siden af uddannelsen.

Uddannelsen tager fire år. Hvert år har 10 moduler á to dage og otte teoriaftener. Det gør, at du ikke er tvunget væk fra dit normale hverdagsliv og undgår at blive for træt til at kunne klare dit arbejde.

Du kan desuden vælge mellem et hverdags- eller weekendhold.

Hverdagsholdet er til dig der har en fleksibel arbejdsrytme, arbejder deltid, er i gang med et karriereskifte, kommer tilbage efter sygemelding eller har brug for at læse mens børnene er i institution. Måske ønsker din arbejdsplads at investere i dig og har valgt at give dig uddannelsen eller tilbudt dig fridage til at tage den i hverdagene.

Weekendholdet er til dig der arbejder i hverdagen og har lyst til at supplere din nuværende uddannelse og/eller ønsker et karriereskifte. Du har her muligheden for at uddanne dig ved siden af dit aktive arbejds- fritid- og familieliv. Uddannelsen er bygget op, så det er muligt at tage sig ansvarligt af alle dele og giver dig samtidig en mulighed for et stimulerende åndehul i dit liv.

Hvert semester tilrettelægges så vidt muligt efter skolernes ferie.

Ved siden af studiet skal du gå i terapisessioner, som du selv planlægger samt læse litteratur som forberedelse til undervisningen. Der vil også være videoer, som du kan se, når det passer ind i din hverdag.

Mødetider

Tidsforbruget på uddannelsen består i teoriaftenerne som ligger i hverdage fra kl. 17:00-20:00, mødetid på modulerne er fra 09:30-16:30 og vil finde sted i weekender eller på hverdage alt efter, om du er tilmeldt et weekend- eller hverdagshold. Se forbruget specificerer herunder:

  • 2 hverdage el. weekenddage om måneden kl. 9.30-16.30 
  • 1 hverdagsaften kl. 17.00-20.00
  • Læse ca. en bog om måneden på gennemsnitlig 200 sider
  • Egen-terapi ca. 10 timer på et år

 

Har du læseudfordringer, koncentrationsbesvær eller lignende kan dette imødekommes på uddannelsen og ses ikke som en hindring for optagelse.

Timer og ECTS-beregning:

Undervisning i: Antal timer
Teori og terapeutisk metode 388,-
Færdighedstræning, refleksion i gruppe, individuel eller i kombination 188,-
Supervision i gruppe 166,50
Supervision af træningsklienter 162,50
Egenterapi Min. 40
Samlede antal konfrontationstimer 1250,-

Hertil kommer forberedelse til teoriaften, moduler, vejledning og workshopprojekt, eksamener samt udarbejdelse af hovedopgave, der i alt vil bringe uddannelsens samlede uddannelsestimer op på:Konfrontationstimer + øvrige timer: i alt 1.266,00 timer.

ECTS-point

År: ECTS
1.år 22
2.år 22
3.år 35
4.år 35
I alt 114

ECTS-point er en talmæssig angivelse for den totale arbejdsbelastning, som et kursus eller et uddannelsesforløb er normeret til. ECTS-point måler ikke et fagligt niveau eller en sværhedsgrad, men tager udelukkende højde for arbejdsbelastning.

Terapi- og træningsaftener

På de fleste uddannelser arbejder man med studie- og procesgrupper. Det har vi fravalgt på Academy Copenhagen, da studiet er et deltidsstudie, hvor tiden kan være sparsom. Vi har i stedet valgt at prioritere, at I hver 3.-5. uge skal deltage i terapigrupper i løbet af de første to år. På 3. og 4. året skal I deltage i træningsgrupper, hvor der altid vil være to undervisere til stede. På den måde sikrer vi, at al undervisningstid udnyttes med underviserdeltagelse.

Forberedelse

Det er svært for os at sætte et nøjagtigt timeantal på, da mennesker arbejder i forskellige tempi. Den studerende læser i gennemsnit en bog på ca. 250 sider om måneden. De studerende angiver, at de i gennemsnit bruger ca. 15-20 timer om måneden på forberedelse. Hertil kommer egenterapi.

Teoriaften

På teoriaftenen møder holdene ind til miniforelæsninger på tre timer. Her vil der være fred til at fordybe sig i stoffet, stille spørgsmål, reflektere og diskutere. Temaet, der undervises i, vil være et afsæt til det efterfølgende moduls fagpersonlige processer. At teoriaftenerne er adskilt fra modulerne gør, at teorien ikke viger for de personlige processer, der uundgåeligt går i gang ift. de enkelte emner. På Academy Copenhagen ser vi det som meget, at de studerende får et solidt teoretisk fundament.

Terapiaften

Træningsaftenerne på 3. og 4. året afholdes for hvert hold af to undervisere, så flest muligt får trænet. Sessionerne sker om aftenen, hvor holdet deles op i to, og der trænes terapeutisk praksis under direkte supervision og foran hinanden. Træningssessionerne opfølges altid med konstruktiv og vækstorienteret feedback til de studerende af både undervisere og medstuderende.

Hvordan er et modul typisk delt op?

Et modul vil oftest starte med det, vi kalder en procesrunde. Her arbejdes der med den enkle studerende omkring de emner og eventuelle udfordringer, der fylder i deres liv. Her oplever de studerende terapi, metoder og teknikker og mærker dem på egen krop. Det giver desuden underviseren en god fornemmelse af, hvor den enkle studerende er, og hvor vedkommende har brug for støtte. Resten af de to moduldage vil være øvelser, der knytter sig til det emne, der er blevet undervist i på teoriaftenen. Det giver dels de studerende en mulighed for at få arbejdet med egne tematikker, samt en mulighed for at bevidne sine medstuderende og træne terapeutiske kompetencer på forskellige måder.

Egenterapi

Egenterapi er de terapisessioner, du skal have for at fuldføre uddannelsen. Egenterapien er obligatorisk, og i løbet af de fire år skal du minimum have 40 timers egenterapi hos en terapeut, der arbejder inden for samme metode som instituttet. Der er mange studerende, der frivilligt vælger at gå meget mere i terapi, hvilket både kan skyldes motivation, eller et større behov for at bearbejde det, den enkelte tager med sig fra fortiden. Man kan desværre ikke få godtgjort terapi, man har taget inden uddannelsens opstart.

Evalueringer

De studerende evalueres to gange om året til en individuel samtale på 30 minutter. Evalueringen sker i selskab med holdundervisere. Den studerende skal også selv skrive evaluering to gange om året. Den studerendes evaluering skal læses af underviseren inden den mundtlige samtale. Efter hver evaluering udfyldes en aftaleplan, hvor det aftales og nedskrives, hvad den studerende skal have særlig opmærksomhed på ved næste semester. Ved næste evaluering evalueres aftaleplanen også.

Har du flere spørgsmål?

Har du spørgsmål til uddannelsen? Du er altid velkommen til at skrive til os på info@academycopenhagen.dk eller ringe på telefonnummer 31 66 96 74 til os. Husk, at du også kan tilmelde dig et af vores infomøder, hvor vi både vil gennemgå uddannelsen og give dig masser af mulighed for at stille spørgsmål.

Academy Copenhagens infomøder

Kommende infomøder

Vi holder løbende infomøder på Academy Copenhagen, som du er velkommen til at tilmelde dig.

På vores infomøder vil du møde en af instituttets partnere, som vil sætte dig grundigt ind i opbygningen af vores uddannelse samt vores faglige og metodiske tilgang.

Vi glæder os til at møde dig!

Lyngby Hovedgade 41, 1. sal
2800 Kongens Lyngby